TREND Designul tribal monocrom

Designul tribal a fost mult timp o sursa de inspiratie in lumea interioarelor, aducand cu el un model puternic, elemente naturale tesute si arta interesanta. Desi adesea interioarele tribale se bucura de tonuri calde, tendintele se intreapta intr-o cu totul alta directie. Cele doua case prezentate mai jos surprind modul in care o schimbare monocroma transforma modelul tribal in geometrie alb-negru. La prima vedere, aceasta poate fi o reminiscenta scandinava, dar este mult mai mult. Operele de arta, materialele naturale si obiectele lucrate manual creeaza puncte focale indraznete.

Situat langa mare, in Odessa, Ucraina, acest apartament are un aer modern. In bucataria minimalista din lemn, lampile suspendate in forma de cos umple spatiul de deasupra barului pentru micul dejun. O serie de vase ceramice, in tonuri de pamantiu, creeaza zone de interes de-a lungul intregii camere.

O masuta de cafea din lemn, joasa, si bolul decorativ completeaza tonurile naturale in zona de relaxare.

Uimitoarele opere de arta cu caracter etnic seteaza tonul tribal in intreaga casa.

Deasupra scaunelor de bucatarie putem vedea ca marginea mesei are o curbura naturala.

Pentru un efect deosebit, spatarul scaunelor de culoare neagra prezinta fante prin care lumina patrunde.

Craniul si coarnele curbate ale unei capre nubiane impodobesc peretele alb-imaculat.

Langa usa principala exista un ascunzis cu rafturi decorate cu un set de sageti cu pene, o vaza potrivita, plus doua cosuri din rachita pentru organizarea articolelor mici (de exemplu, manusi si palarii). O oglinda rotunda cu o curea din piele, atarnata intr-un carlig din lemn, este perfecta pentru o ultima verificare a look-ului.

Peretii si podelele din intregul apartament sunt vopsite in alb. Usile negre ascund spatiul de depozitare din zona de intrare, chiar langa cuierul modern de haine, tot negru.

Corpurile de bucatarie formeaza o rama in jurul chiuvetei.

Cosurile pentru depozitare din ratan sunt asezate sub o banca decorata cu franghie impletita.

Despartita cu perdele din in organic, zona de dormit are un design simplu.

In spatele usilor din hol se afla un dressing. Aici, podeaua din lemn alb se continua si pe pereti, iar un covor rotund din canepa decoreaza spatiul.

Cosurile sunt folosite si aici pentru a depozita articole pe rafturile cele mai inalte.

Frunzele uscate umple o vaza asezata pe blatul din baie.

Lavoarul are forma unui castron de lut in timpul olaritului; pare sa iasa direct din blat.

 

Cea de-a doua casa inspirata din stilul tribal modern pare putin mai incarcata decat prima. Se observa o mai mare utilizare a modelului tribal si a artefactelor. Asemanarile sunt peretii albi si lampile suspendate, in special cea din rachita, atarnata deasupra mesei de dining.

Elementele decorative in stil tribal agatate pe pereti formeaza o galerie tematica in spatele canapelei din lemn.

In zona de dining exista scaune din ratan, asortate cu scaune din lemn de culoare neagra.

Bucataria are un stil traditional, insa covorul mic, monocrom si cu elemente tribale, face legatura cu restul incaperilor.

Trio-ul de lampi suspendate negre, de deasupra zonei pentru micul-dejun, are un stil modern si rezoneaza cu celelalte elemnete din casa prin forma lampilor.

Rafturile si blatul din lemn ofera un aspect mai cald bucatariei able.

Dormitorul este locul unde modelele se intalnesc cu alte modele. Acestea se intrepatrund perfect cu tonurile naturale, regasite in tablia rustica si prin cosurile pentru depozitare.

Scaunul gri are un cadru din lemn realizat manual.

 

Sursa: home-designing.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *