Top 100 Designeri de Interior – partea a treia

Acesta este un clasament realizat cu grija al celor pe care revista House and Garden ii considera a fi cei mai buni din Marea Britanie.

Harriet Anstruther Studio

Acesta este un studio dinamic si multidisciplinar condus de directorul de design si consultant Harriet Anstruther, dar lucrul este un “efort de echipa”. Interioarele emana glamour, contradictii jucause si o extraordinara atentie pentru detalii. Harriet ofera sfaturi minunate cu privire la alegerea operelor de arta, iar noua sa carte, Reveal (Clearview, 30 de lire), exploreaza modul in care designul interior “ne permite sa examinam mediul inconjurator si pe noi insine”.

Helen Green Design (Natalia Miyar)

Creat de designerul Helen Green, care a murit in 2012, aceasta practica este in prezent condusa de directorul de design Natalia Miyar. Ea a continuat etosul original al “luxului viu”, dezvoltand in accelasi timp abordarea studioului. “Radacinile stilului meu sunt liniile arhitecturale curate, proportiile izbitoare si o suprapunere a materialelor”, spune aceasta.

Henri Fitzwilliam-Lay

Un designer elegant cu degetul pe puls, Henri Fitzwilliam-Lay este potrivita pentru familiile ce isi doresc spatii inteligente si vibrante. Aceasta este un expert cand vine vorba de culoare si model, intrecandu-se de fiecare data pe sine insusi cand vine vorba de a gasi lucrari de arta perfecte sau o piesa de epoca. “Stilul meu de design este fluid”, spune ea. “Echilibrez forma cu functia, vechiul cu noul, elementele incarcate de energie cu cele linistite.”

Henrietta Spencer-Churchill

Neinfluentata de cele mai mari case de tara, Henrietta Spencer-Churchill are o cunoastere academica a decorativismului englezesc. “Imi place sa pastrez stilul, arhitectura interioara si caracterul fiecarei case, avand totodata in vedere vremurile in care traim.” Ea este, de asemenea, lector si autor: cea mai recenta carte a ei este “Viata casei” (Rizzoli)

Hubert Zandberg

O incredibila energie creatoare este emanata de designurile lui Hubert Zandberg. Cu dorinta de a crea “interioare bogat texturate cu un fundament cultural”, el stabileste standarde ridicate. Camerele sunt frumos adaptate, luxoase si senine. “Deseori folosim referiri din secolul al XVIII-lea, anii ’40 si modernismul pentru inspiratie”, spune Hubert.

Hugh Leslie

In mod constant ocupat cu proiecte rezidentiale de ultima generatie, Hugh Leslie este un arhitect de interior cu o privire patrunzatoare. Isi poarta cu usurinta experienta de 30 ani: nu exista doua interioare care sa semene. Lasand uneori sa straluceasca o pata de culoare, sau poate o opera de arta moderna expert aleasa, interioarele sale sunt impunatoare, cu o atmosfera inteligenta.


Ilse Crawford

Designer, academician si director creativ, Ilse Crawford este regina scenei de design, iar in 2014 a primit MBE (Ordinul Imperiului Britanic) pentru serviciile exceptionale de design interior. Interioarele lui Ilse sunt gratioase si tactile: un design inteligent pur!

Indigo Design Associates

Iona si Colin Duckworth sunt o echipa sot si sotie, cu o combinatie castigatoare de abilitati de design interior si arhitectural. “Noi cream case de care oamenii sa se bucure si pe care sa le pretuiasca”, spune Iona. Aceasta practica energetica este foarte cautata, creand designuri pentru viata moderna: linii curate, culoare si o utilizare calculata a modelelor.

J R Design

Designerul experimentat Jane Ormsby Gore reinsufleteste locuintele de familie si proprietatile comerciale, inclusiv cluburile private, de 15 ani. Observand corect ca gusturile se intorc catre stilurile colorate si eclectice, Jane este incantata ca “tinerii si influentii si-au indreptat privirile catre noi pentru a crea aceasta atmosfera”. Cu o privire indreptata catre arhitectura clasica si cu o alta indreptata cu fermitate catre impingerea limitelor, desenele ei sunt vesele, confortabile si elegante.

Jane Churchill

In calitate de lider al unei firme de design interior cu renume international, proiectele lui Jane Churchill isi au radacinile in stilul conacelor englezesti de tara, insa au o detaliere moderna, o croitorie impecabila si un confort superb.

Janine Stone

Are reputatia de a lucra pentru casele de super-liga si proiectele de top, dar in persoana Janine Stone este ganditoare si creativa. Ea pune clientul in centrul fiecarui design, avand convingerea ca fiecare casa ar trebui sa fie “o potrivire perfecta”. Pentru echipa ei de 50 aceasta inseamna mobilier special amenajat, finisaje unice decorative si antichitati din toata lumea.

Joanna Wood

Cu o reputatie internationala, Joanna Wood ramane la apogeul carierei sale, bucurandu-se de un amestec constant de proiecte private si comerciale. Pentru a sarbatori, tocmai a publicat o carte: Interioare pentru locuit (Prestel). Joanna poate sa-si concentreze talentul asupra unor proiecte ample, asupra caselor mari de tara sau apartamentelor din oras, cu deplin profesionalism si o eleganta garantata.

John Minshaw

Pentru castigatorul a numeroase premii, John Minshaw, e nevoie de o mica introducere. In practica sa de proiectare arhitecturala si de interior, el a conceput case inteligente si modeste de peste 30 de ani, de la constructii noi pana la renovari deosebite ale locuintelor de epoca. “Imi place sa concep perfect arhitectura si spatiul inca de la inceput”, spune el. “Elementelor mai efemere li se acorda atentia mai tarziu”. Incaperile sale sunt rezervate, elegante si profund senine.

John Stefanidis

Rezumand filozofia sa, John Stefanidis afirma ca aceasta implica “confort pentru ochi si pentru corp – genius loci, inovatie si explorare”. Aceasta nu vine ca o surpriza. Fiind considerat unul dintre cele mai mari talente creatoare ale designului de interior si cu o reputatie la nivel mondial, John s-a concentrat intotdeauna asupra unui proces de gandire atenta, culminand cu o viziune zgomotoasa pentru fiecare proiect in parte.

Jonathan Tuckey

Practica sa de arhitectura a castigat numeroase premii; in 2014 a fost selectat pentru Premiul pentru Conservare RICS. Aspectul proiectelor lui Jonathan Tuckey poate fi rece si linistit, dar se observa in acelasi timp o atentie deosebita asupra materialelor naturale, cat si o privire increzatoare catre maximizarea spatiului. In toamna anului 2014 “Urban Shed”, conceptul sau pentru o locuinta de familie in stil industrial, a fost prezentat la emisiunea Grand Designs a Canalului 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *