Top 100 Designeri de Interior – partea a doua

Acesta este un clasament realizat cu grija al celor pe care revista House and Garden ii considera a fi cei mai buni din Marea Britanie.

Chester Jones

Unul dintre cei mai respectati si mai influenti designeri ai Marii Britanii, antrenat ca arhitect, Chester Jones si-a incununat cariera ilustra cu o carte, Interioarele lui Chester Jones, publicata in 2014. Interioarele sale sunt reduse dar confortabile, respectand integritatea arhitecturii. Chester isi propune sa “proiecteze ceea ce este adecvat pentru client si cladire”; clientii se pot astepta la mobilier la comanda si consultanta de specialitate pentru arta si antichitati.

Christopher Prain

Un designer caruia ii place sa experimenteze, creand ceva care “va inspira si va crea intrigi”, Christopher se angajeaza intr-un amestec de locuinte private si proiecte comerciale. Fiecare spatiu este minutios detaliat, probabil cu tapet pictat manual sau rafturi pentru carti captusite cu piele caramizie. “Cu cat petrec mai mult timp proiectand interioare, cu atat imi plac mai mult culorile indraznete”, spune el. Pentru clientii care doresc mobilier, lampi sau chiar sculpturi unice, Christopher este cel mai potrivit.

Christopher Vane Percy

Un designer foarte respectat, Christopher Vane Percy a lucrat la numeroase case de tara din Anglia, cat si la cladiri de prestigiu cum ar fi Clubul Garrick, Trinity House si hotelul Connaught. Datorita cunostintelor sale de design clasic si de perioada, el este cautat de catre clientii cu arta si mobilier de pret, desi se pricepe si la arhitectura moderna. A fost presedinte al Institutului Britanic de Design Interior.

Colin Orchard

Foarte experimentat si cu o baza findela de clienti, Colin Orchard a perfectionat un stil care este clasic englezesc cu o tenta moderna, si nu ii este niciodata teama sa amestece mobila din diverse perioade. “Vreau sa am clienti complet satisfacuti, dar si entuziasmati”. El proiecteaza pentru un stil de viata relaxat, presupunand ca indiferent de valoarea ei, cainii tot vor sta pe mobila.

Collett-Zarzycki

Cu o cerere constanta de la clienti din toata lumea, practica de design arhitectural a echipei Anthony Collett si Andrzej Zarzycki acopera o gama larga, de la idei conceptuale la punerea in aplicare a arhitecturii, interioarelor, a gradinii si peisajelor. Detaliul personalizat este obligatoriu, iar liniile curate, materialele rafinate si diferentele de scara indraznete sunt marci inregistrate. Sunt extrem de respectati in cadrul industriei, de asemenea.

Douglas Mackie

Pentru clienti in cautare de interioare frumoase, culori capricioase si mult confort, Douglas Mackie se afla in fruntea listei. Este stralucit in a integra colectii de arta pretioase, imbinandu-le cu dibacie cu fundaluri concepute de el. “Filozofia mea este de a crea un echilibru perfect intre mobilier, arta si sculptura”, spune el. De asemenea, el are propria linie de mobilier elegant, Colectia Douglas Mackie.

Edward Bulmer

Cu sediul in locuinta sa de gradul II Regina Ana din Herefordshire, Edward Bulmer se specializeaza in reorganizarea si redecorarea cladirilor istorice, dar si o multime de alte locuinte. “Cele mai multe proiecte le conduc din fata, asa ca daca il angajezi pe Edward Bulmer, ma primesti pe mine”. Clientii pun pret nu doar pe cunostintele sale practice, cat si pe pasiunea sa pentru materiale naturale.

Emma Sims-Hilditch

Parte dintr-un mic grup de designeri ce realizeaza o interpretare contemporana degajata a stilului englezesc provincial, Emma Hilditch este profesionista, insa abordabila. Cu cereri constante, Emma si-a extins afacerea intr-o taverna de gradul II in apropiere de Bath. Proiectele ei folosesc culorile moi, tesaturi clasice si texturi naturale, plus imbinari surprinzatoare si frumoase.

Faye Toogood

Descrisa ca un vizionar creativ, designer de interior si designer de mobilier, Faye Toogood este un adevarat hibrid. Ea jongleaza diverse proiecte care acopera industriile de design, arta si moda, creand acum o instalatie pentru Salone del Mobile, ca mai apoi sa lucreze o comanda privata. Interioarele ei sunt pe rand saturate cu modele si culori, uneori senine, dar intotdeauna directionale.

Fiona Barratt-Campbell

Producand interioare care combina farmecul linistit cu manufactura britanica de calitate, si cu o planificare meticuloasa a spatiului, Fiona Barratt-Campbell este o alegere populara cand vine vorba de locuinte de lux si dezvoltari rezidentiale, cat si pentru o selectie de proprietati comerciale de tip boutique. “Imi place sa creez un interior care spune o poveste in raport cu cele patru ziduri”.

Fox Linton Associates (Dennis Irvine)

Acest birou de design de interior recunoscut pe plan international are clienti din toata lumea. Studioul functioneaza pe un spectru larg de proiecte, de la locuinte private high-end la branduri hoteliere de renume ca Dorchester Collection si Raffles. Marca sa inregistrata este originalitatea, detaliul fara cusur si designul inteligent.

Francis Sultana

Acoperind diverse domenii creative cu la fel de multa vigoare, Francis Sultana este un designer de interior, designer de mobilier si consilier de design. El este, de asemenea, un vorbitor entuziast cu privire la tendintele de design. Pentru numerosii sai clienti cunoscatori de arta, el creeaza interioare atractive imbracate in culoare si lux, si ofera consultanta de specialitate pentru prezentarea sau comandarea de arta contemporana. “Conduc clientii intr-o calatorie creativa, concepand un interior sofisticat al prezentului”.

Gabhan O’Keeffe

Proiectele sale sunt Somptuoase, cu “S” mare, fiind frecvent inundate de culori exuberante si modele supra-scalate. Gabhan O’Keeffe isi conduce clientii de top – printre ei Bryan Ferry, Printesa Gloria von Thurn und Taxis si arhiducele si arhiducesa von Habsburg – intr-o calatorie a designului inovativ, cu un accent puternic pe “culoare, textura, fantezie si maiestrie”.

Grant White

Energic si elegant, Grant White continua sa decoreze atat locuinte private cat si spatii comerciale, in special restaurante, pe toata suprafata Marii Britanii dar si international. El lucreaza indeaproape cu dezvoltatorii pentru revanzare si inchiriere. Grant este extrem de versatil, reusind sa creeze interioare care au fie un lux elegant, un modern strengaresc sau un provincialism relaxat, si sustine ca proiectele sale sunt intotdeauna “o relflexie si o extensie a clientilor”.

Guy Goodfellow

Prezidand o echipa foarte experimentata de arhitecti si desenatori, Guy Goodfellow insufla o viata noua in case mari de tara si apartamente grandioase. Stilul sau este un englezesc confortabil si relaxat, insa intotdeauna cu un element de surpriza. Clientii se bucura de cunostintele sale – de spatiu si de proportii – dar si de mantra lui: “niciodata, niciodata previzibil”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *