Sapte must-have-uri ale stilului scandinav

Stilul scandinav, cu abordarea sa moderna, influenteaza design-ul in Occident. Iata 7 elemente distinctive ale acestui stil pe care ar trebui sa le aveti in vedere pentru un design de succes:

1. Lemn

In stilul scandinav, atat in mobilier, cat si in arhitectura, lemnul este adesea vopsit in nuante de alb (de la alb spalacit, pana la alb brut) sau este lacuit pentru a-i arata textura si imperfectiunile.

2. Forme simple si linii curate

Fie ca studiati arhitectura unei incaperi sau admirati designul mobilierului, nu veti vedea nimic ornat. Simplitatea domneste.

3. Interioare minimaliste

In designul scandinav nu exista mobilier in exces sau prea multe accesorii. Efectul general este unul de minima aglomerare.

 

4. Accente coloristice indraznete

Minimalismul este subliniat prin culori vii, stralucitoare, cum ar fi galbenul si portocaliul citricelor, turcoaz profund, verde smarald si rosu aprins.

5. Modele tari

Impreuna cu culoarea, veti observa adesea o utilizare proeminenta a modelului, deseori inspirat de arta populara. Unele dintre cele mai cunoscute exemple sunt tesaturile florale si motivele frunzelor.

6. Contrast

In designului scandinav exista un puternic accent futuristic, care provine de la forme glossy si detalii elegante, deseori prelucrate din metal. Aceasta caracteristica contrasteaza cel mai mult cu materialele organice, cum ar fi lemnul.

7. Lampi captivante

Lampile suspendate sunt de cele mai multe ori piesele de baza intr-o incapere. Stilul este, de obicei, minimal si relaxat, dar cu note dramatice provenite de la forme neobisnuite si supradimensionate.

 

 

Sursa: sunset.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *