Politica retur

Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, clientul isi poate exercita dreptul de a se retrage dintr-un contract la distanţă, intr-o perioada de 14 zile calendaristice de la data primirea produselor,  fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile directe legate de returnarea produselor, precum si costurile privind diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:

 • furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de catre client sau personalizate;
 • furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau expira rapid;
 • furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de catre client.

Clientul care doreste sa returneze un produs, va trebui sa anunte in scris reprezentantii Sarad-T Concept, prin utilizarea formularului de retragere sau prin orice declaratie neechivoca, in care se va exprima decizia de returnare, produsul pe care clientul doreste sa-l returneze si alte informatii detaliate, precum:

 • data la care produsul a fost livrat,
 • motivul pentru care clientul doreste sa-l returneze,
 • daca se doreste inlocuirea acestui produs cu un alt produs,
 • contul bancar unde se doreste restituirea contravalorii produsului.

Clientul este rugat sa trimita aceasta instiintare scrisa pe adresa office@saradi.ro inainte de expirarea perioadei de retragere.

Numai dupa procesarea si aprobarea acestei instiintari scrise de catre Sarad-T Concept, veti putea returna produsul.

In cazul in care clientul nu instiinteaza in scris in prealabil dorinta de returnare, nu se va putea procesa returul. Pentru a putea fi returnat, produsul trebuie sa fie:

 • in ambalajul original intact,
 • cu toate accesoriile,
 • cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

Din motive de igiena, produsul purtat sau/si spalat nu pot fi returnat. Ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului daca nu sunt respectate precizarile de mai sus.

Clientul va suportata costul direct al returnarii produsului si este responsabil doar pentru diminuarea valorii produsului care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionării produsului.

Returnarea contravalorii produsului se va face in maxim 14 zile de la data la care Sarad-T Concept este informat de decizia de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsul este trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile. Sarad-T Concept va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat. De asemenea, Sarad-T Concept isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia constatarii unor abuzuri.